Strak lichaam

Na mijn bevalling ben ik echt een stuk minder strak dan daarvoor. Daarom vroeg ik mijzelf af: Hoe vaak sporten voor een strak lichaam? Tijdens de afgelopen challenge van bbb heb ik ontdekt wat voor mij de ideale sport-hoeveelheid is om strakker te worden.

Ik, Marjet Wullink, ben al een paar maanden consistent aan het sporten bij bbb health boutique. En dat doe ik dan ongeveer 2x per week in de hot cabine. Toch had ik niet door dat het daadwerkelijk strakker worden net nog even een tandje meer nodig heeft qua ‘sport-volume’.

Mijn ervaring voor sporten tot een strak lichaam

Wat ik vooral merk is dat als ik mijn buik niet intrek, dat die best wel wat is gaan hangen. Logisch want er heeft ook een klein babymensje in gezeten. Maar toch, als je Doutzen Kroes ziet, dan denk je dat het toch mogelijk is om dit weer snel aan banden te leggen.

Hoe ik er achter kwam hoe vaak ik moet sporten voor een strak lichaam is doordat ik meedeed aan de challenge. Ik bracht de eerste 3 weken mijn hoeveelheid al toe naar 3x per week sporten i.p.v 2x per week. Hier merkte ik zeker al een groot verschil.

Maar toen de laatste week bleek dat ik in die weken om de challenge echt goed te doen minimaal 4x per week had moeten sporten… had ik wat in te halen. Zo ging ik een week lang elke dag sporten. Als ik niet naar de sportschool ging, deed ik minimaal 20 min yoga per dag.

Strak lichaam na bbb challenge

Mijn ervaring was dus dat ik echt een stuk harder ging sporten omdat ik mijn stempelkaart vol wilde hebben. Het motiveert mij echt om net even dat stapje meer te zetten. En wat blijkt is dat je daarna ook niet meer anders wilt. Je krijgt een soort ritme in sporten. Het komt in elk geval hoger op je lijst te staan.

Op mijn mamadagen begin ik de dag met yoga en ga dan pas eten en aankleden. Als mijn vriend in het buitenland is, zet ik de wekker om alles klaar te hebben zodat ik om 8 uur bij de sportschool kan zijn. Dit soort routines opstarten zorgen ervoor dat je het ook volhoudt.

Motivatie voor een strak lichaam

De challenge heeft gezorgd voor een goede motivatie om een strakker lichaam te hebben. Ook het feit dat de leeftijd er om begint te vragen dat we er iets meer tijd aan besteden. Nu ik richting de 40 ga is het zeker belangrijk om mijn spieren strak te houden.

Ik zou dus zeker aanraden om een challenge te doen bij bbb. Ik was al langer lid en deed nooit mee. Maar dit heeft mij toch echt geholpen om gemotiveerd te worden om net iets meer te werken aan een strak lichaam.

5 tips zodat jij ook een strak lichaam krijgt

Mijn tips voor jou om een strak lichaam te krijgen:

  • Vind jouw ideale sport routine en hoeveel jij moet sporten om een strakker lichaam te krijgen.
  • Doe mee met een sport challenge voor de motivatie.
  • Vind een manier om verantwoord minder suiker te eten maar onthoudt jezelf er niet van. Neem bijvoorbeeld cake zonder suiker ipv een chocolade koek.
  • Beweeg overdag genoeg (ga op de fiets of met het openbaar vervoer ipv de auto)
  • Koop een huis met trappen 😉

Marjet is oprichter van Minimalist Marketing, online marketing advies bureau gespecialiseerd in SEO. 

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen over een abonnement bij een bbb health boutique bij jou in de buurt? Boek dan nu een gratis proefles voor een voor jou op maat gemaakt voorstel zodat ook jij een strak lichaam kan krijgen!  

< Terug
Boek een proefles