Kikkererwtenpasta met rode saus

Deze kikkererwtenpasta met rode saus bevat veel eiwitten en kinderen zijn er ook dol op. Een gezonde variant op de normale pasta!

Kikkererwten, kleine peulvruchten die wereldwijd worden gewaardeerd, bieden aanzienlijke gezondheidsvoordelen. Rijk aan vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen dragen kikkererwten bij aan een gezonde spijsvertering en kunnen helpen bij gewichtsbeheersing door een langdurig verzadigd gevoel. Ze bevatten ook complexe koolhydraten, wat resulteert in een stabiele bloedsuikerspiegel.

Daarnaast zijn kikkererwten een uitstekende bron van plantaardige eiwitten, essentieel voor spierherstel en -groei. Ze bevatten foliumzuur, dat belangrijk is voor celregeneratie en het voorkomen van bloedarmoede. Bovendien dragen de antioxidanten in kikkererwten bij aan ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor ze bescherming bieden tegen chronische ziekten. Door hun veelzijdigheid zijn kikkererwten eenvoudig op te nemen in salades, stoofschotels en hummus, waardoor ze een smakelijke en voedzame toevoeging zijn aan een gebalanceerd dieet.

Dit heb je nodig voor 4 porties kikkererwtenpasta

  • 1 pak kikkererwtenpasta
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 3 blikken tomatenstukjes
  • 1 el oregano en 1 el balsilicum (het liefst vers)
  • 1 pak vega gehakt van de Vegetarische Slager (kan ook zonder gehakt)

Kikkererwtenpasta met rode saus, tomaten en garnering.

Zo maak je het

Hak de ui, wortel, paprika grof en bak ze in de olijf of kokosolie. Voeg het gehakt en de kruiden toe en bak kort mee. Voeg de blikken tomaat toe. Laat 30 minuten sudderen met de deksel op de pan. Kook ondertussen de kikkererwtenpasta. Serveer met edelgistvlokken of vegan kaas.

Alle recepten van bbb health boutique zijn lekker, gezond en plantaardig. Hier vind je een overzicht van al onze heerlijke recepten.

Groenten in een krat van bbb health boutique, de gym met aandacht voor body, food en mind.

< Terug
Boek een proefles