Pompoen smoothie bowl

In de winter is het fijn om verwarmende maaltijden te eten. Dit begint al bij je ontbijt! Probeer deze hartverwarmende pompoen smoothie bowlLekker en gezond!

Een pompoen smoothie bowl is niet alleen een smaakvolle traktatie voor de smaakpapillen, maar ook een voedzame boost voor de gezondheid. Gemaakt met verse pompoenpuree, biedt deze bowl een overvloed aan essentiële voedingsstoffen die bijdragen aan een gebalanceerd dieet.

Pompoen zelf is rijk aan vitamine A, C en E, antioxidanten en vezels. Deze combinatie ondersteunt het immuunsysteem, bevordert een gezonde huid en draagt bij aan een goede spijsvertering. De toevoeging van andere gezonde ingrediënten, zoals Griekse yoghurt, banaan en chiazaden, versterkt de voedingswaarde van de bowl met extra eiwitten, probiotica en omega-3 vetzuren.

De textuur van een smoothie bowl moedigt ook langzamer eten aan, wat kan helpen bij een betere spijsvertering en een langer verzadigingsgevoel. Door te kiezen voor natuurlijke en onbewerkte ingrediënten, vermijdt men toegevoegde suikers en kunstmatige smaakstoffen, wat de algehele gezondheid ten goede komt.

Bovendien is een pompoen smoothie bowl een veelzijdige optie, omdat je het kunt aanpassen aan je eigen smaak en voedingsbehoeften. Of het nu als ontbijt, snack of zelfs dessert wordt genoten, deze heerlijke kom vol met gezonde ingrediënten draagt bij aan een smaakvolle en voedzame levensstijl.

Dit heb je nodig (voor één portie)

  • 70 gram gekookte (of gestoomde) flespompoen
  • 1 tl kaneel
  • ¼ tl kurkuma
  • ½ tot 1 cm verse gember geraspt
  • 1 el amandelpasta
  • 150 ml plantaardige melk (bijvoorbeeld amandelmelk)

Toppings (optioneel)

  • handje pompoenpitten
  • gedroogde vijg in stukjes
  • ½ el kokosraps.

Pompoen smoothiebowl op een houten bord, gegarneerd met pompoenpitten.

Zo maak je het

Doe alle ingrediënten behalve de toppings in een blender en mix tot een romig geheel. Schenk de smoothie in een bowl en versier met de bovenstaande of je eigen favoriete toppings. Enjoy jouw pompoen smoothie bowl!

Alle recepten van bbb health boutique zijn lekker, gezond en plantaardig. Hier vind je een overzicht van al onze heerlijke recepten 

Groenten in een krat van bbb health boutique, de gym met aandacht voor body, food en mind.

< Terug
Boek een proefles