Small group training

Met small group training ervaar je zowel de voordelen van een personal trainer als de inspiratie en motivatie van sporten in een groep. Er is veel aandacht voor jou en voor de oefeningen die je uitvoert. Door elkaar te inspireren en motiveren, haal je het beste in elkaar naar boven.

Voordelen small group training

De voordelen van small group training is dat een coach goed mee kan kijken met de uitvoeringen van de oefeningen. Hieronder vind je belangrijke punten waar een trainer op kan letten bij small group training oefeningen:

 • Buikspieren aanspannen/navel in
  Beweeg altijd vanuit je kern ofwel je core. Dit zijn de houdingsspieren/ diepliggende spieren, bestaande uit de bekkenbodemspieren, lumbar multifidus (onderdeel van diverse rugspieren), transversus abdominis (dit is de meest diepliggende buikspier, ook wel afgekort als TA) en de middenrifspier. De bekkenbodemspieren en de TA werken samen, als je de ene bewust aanspant, dan spant de ander zich ook aan.
 • Schoudergordel/Borstgebied
  Onbalans in de spieren van de schoudergordel kan een slechte bewegingstechniek in de gehele romp veroorzaken. Bol bovenin wordt hol onderin. Het hoofd moet namelijk altijd rechtop blijven, dus er zal compensatie optreden.
 • Ademhaling
  Adem bij grote bewegingen (stretches, grote rotaties) uit op inspanning en in op ontspanning.
 • Stabiliteit
  Stabiliteit bereik je door de romp, schouders, schouderbladen, bekken/heupen zo stil mogelijk (stabiliseren) te houden tijdens de uitvoering van de bewegingen. De oefeningen zijn daardoor effectiever.
 • Techniek en tempo
  Het tempo bij oefeningen mag best hoog zijn, toch is óók hier de kwaliteit het belangrijkste. Dus focus eerst op de uitvoer, de oefening moet gecontroleerd uitgevoerd worden met de juiste houding. Gaat dit goed, dan mag er wat meer pit in en de snelheid omhoog.

Met small group training ervaar je zowel de voordelen van een personal trainer als de inspiratie en motivatie van sporten in een groep.

Personal workout

Behalve het volgen van lessen kun je bij bbb health boutique werken aan je persoonlijke doelen met een workout op maat voor jou! Dit noemen we een personal bbb workout en wordt uitgevoerd in een hot cabin. Benieuwd naar de voordelen van sporten in warmte? Hier lees je meer.

De personal workout in de hot cabin is een persoonlijke training die je uitvoert onder begeleiding van een coach in een kleine groep. Tijdens deze small group training oefen je dus op je eigen niveau en werk je aan je eigen doelen.

Bespreek jouw motivatie en doelen voor het doen van small group trainingen eens met een coach

We hebben fijne programma’s om weer fit te worden en fijne coaches om mee te sparren. Je kunt meer informatie over onze programma’s lezen op de website. Of maak een afspraak op onze website voor een gratis proefles.

< Terug
Boek een proefles