• a
  • b
  • c
  • d
  • e
  • f
  • g
  • h
  • i
  • j
  • k
  • l
  • m
  • n
  • o
  • p
  • q
  • r
  • s
  • t
  • u
  • v
  • w
  • x
  • y
  • z

body, food & mind tools

Boek hier een proefles!

Tijdens een proefles kun je kort het trainen in warmte en onze professionele & vriendelijke aanpak ervaren.

Inloggen op je bbb account

Vul je persoonlijke gegevens in

Vul je persoonlijke gegevens in om een account te maken

Wachtwoord vergeten?

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord te herstellen

Even geduld...

Het formulier wordt verstuurd, dit kan even duren

Jouw proefles is geboekt

Hieronder staan de details van jouw proefles

Amsterdam Amstel
13-09-2016 / 11:00

Je kan je proefles annuleren of wijzigen door in te loggen met jouw account gegevens

Inloggen is gelukt

Je wordt nu doorgestuurd naar jouw account

Wachtwoord vergeten?

We hebben een e-mail met instructies naar je e-mailadres gestuurd

springrolls gado gado

Heb je zin in iets makkelijks, lichts & gezonds? Probeer dan deze springrolls gado gado style. Springrolls zijn rauwe loempia's gemaakt van rijstpapier. Je hoeft ze dus niet te frituren zoals bij gewone loempia's. Met springrolls kan je ook heel makkelijk variëren met groenten! 

Dit recept komt Uit Paulines Keuken.

Diner/Lunch/Vega

Dit heb je nodig voor 8 springrolls gado gado 

✦ 8 rijstvellen
✦ 1 kleine paksoi
✦ 50 gr taugé
✦ 100 gr sperziebonen
✦ 1 grote wortel
✦ 10 cm komkommer
✦ 2 lente uitjes
✦ handje koriander
✦ handje cashewnoten
✦ peper en zout

Voor de pindasaus

✦ 2 el pindakaas
✦ 1 teentje knoflook geraspt
✦ 1 tl sambal
✦ scheutje ketjap
✦ 120 ml amandelmelk (of water)
✦ sap van een halve limoen
✦ zeezout

Zo maak je het

Begin met het blancheren van de groentes. Snijd de paksoi in stukken. Punt de sperziebonen en snijd de wortel in reepjes. Blancheer de groentes omstebeurt in ruim water met zout. De wortel en de boontjes hebben ongeveer 3 tot 5 minuten nodig. De paksoi en de taugé zijn na 1 minuut wel klaar. Laat de groente uitlekken op een keukenpapiertje. Breng ze op smaak met iets peper en zout. Snijd de komkommer in reepjes en de lente ui in ringetjes. Hak de koriander grof. Zet een diep bord klaar met warm water. Week het rijstvel ongeveer 30 – 45 seconden in het water. Hij moet zacht en vormbaar worden, maar ook weer niet te slap.Leg het rijstvel op een snijplank. Verdeel de groentes over het midden van het vel. Garneer de groente met de lente ui en wat gehakte koriander en cashewnoten.Vouw de spingrolls net zoals een loempia. Vouw eerst de buitenzijdes naar binnen. Rol hem dan voorzichtig op. Maak een koude pindasaus door alle ingrediënten met een garde te mengen. Breng de saus op smaak met peper en zout. Serveer de springrolls met de pindasaus.