Thaise pompoen-curry soep

Zin in een spicy soepje? Probeer dan deze heerlijke Thaise pompoen-curry soep met rode curry pasta. Niet alleen gezond maar ook erg lekker!

Thaise pompoensoep, een verrukkelijke variatie op de traditionele pompoensoep, belichaamt de smaakvolle complexiteit van de Thaise keuken. Gemaakt met kokosmelk, rode currypasta, en verse kruiden, biedt deze soep een harmonie van pittige, zoete en hartige smaken. De fluweelzachte textuur van pompoen combineert perfect met de romigheid van kokosmelk, terwijl de rode currypasta een krachtige en aromatische kick toevoegt.

Vaak aangevuld met ingrediënten zoals limoenblaadjes, citroengras, en koriander, onthult Thaise pompoensoep een scala aan smaaknuances. Het kruidige karakter wordt vaak in balans gebracht met een vleugje zoetigheid, waardoor een evenwichtige en bevredigende smaakervaring ontstaat.

Deze soep biedt niet alleen een culinair feest voor de smaakpapillen, maar ook een gezonde dosis voedingsstoffen. Pompoen is rijk aan vitamines en vezels, terwijl kokosmelk goede vetten levert. De toegevoegde kruiden dragen bij aan de antioxidanten en ontstekingsremmende eigenschappen.

Of het nu wordt geserveerd als een verwarmende kom tijdens koude avonden of als een verfijnde start van een Thaise maaltijd, Thaise pompoensoep blijft een heerlijke en voedzame keuze. De exotische aroma’s en smaken nemen de zintuigen mee op een culinaire reis, waardoor deze soep een onweerstaanbaar element is binnen de Thaise gastronomie.

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

  • 1 eetlepel plantaardige of zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 theelepels Thaise rode curry-pasta
  • middelgrote pompoen (ongeveer 500g) geschild, ontpit en in stukjes
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 200 milliliter groentebouillon
  • 140 gram sperziebonen of haricots verts
  • 250 gram ananas in stukjes
  • korianderblaadjes, gehakt

Thaise pompoen-currysoep met rode currypasta, geserveerd met verse limoen.

Zo maak je het

Leg de pompoen 10 minuten in een pan kokend water, laat daarna even afkoelen om hem vervolgens gemakkelijk te schillen en in stukken te snijden. Verhit de olie in een wok of pan. Fruit de ui gedurende 5 minuten. Roer de rode curry pasta erdoor en voeg de pompoen, kokosmelk en bouillon toe. Laat dit sudderen voor ongeveer 15-20 minuten tot de pompoen gaar is. Kook de boontjes 5 minuten en doe ze bij de pompoen. Roer de ananas en koriander (houd wat over voor de garnering) erdoor en laat het voor een paar minuten meekoken totdat de ananas ook warm is. Bestrooi met nog wat korianderblaadjes en serveer de curry-soep in kommen.

Alle recepten van bbb health boutique zijn lekker, gezond en plantaardig. Hier vind je een overzicht van al onze heerlijke recepten.

Groenten in een krat van bbb health boutique, de gym met aandacht voor body, food en mind.

< Terug
Boek een proefles