• a
  • b
  • c
  • d
  • e
  • f
  • g
  • h
  • i
  • j
  • k
  • l
  • m
  • n
  • o
  • p
  • q
  • r
  • s
  • t
  • u
  • v
  • w
  • x
  • y
  • z

body, food & mind tools

Boek hier een proefles!

Tijdens een proefles kun je kort het trainen in warmte en onze professionele & vriendelijke aanpak ervaren.

Inloggen op je bbb account

Vul je persoonlijke gegevens in

Vul je persoonlijke gegevens in om een account te maken

Wachtwoord vergeten?

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord te herstellen

Even geduld...

Het formulier wordt verstuurd, dit kan even duren

Jouw proefles is geboekt

Hieronder staan de details van jouw proefles

Amsterdam Amstel
13-09-2016 / 11:00

Je kan je proefles annuleren of wijzigen door in te loggen met jouw account gegevens

Inloggen is gelukt

Je wordt nu doorgestuurd naar jouw account

Wachtwoord vergeten?

We hebben een e-mail met instructies naar je e-mailadres gestuurd

tomatensoep met geroosterde paprika

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

✦ 1 grote ui, gepeld en in blokjes
✦ 1 groentebouillonblokje (biologisch)
✦ 1 eetlepel olijfolie
✦ 4 knoflookteentjes, gepeld en in schijfjes
✦ 1 kilo tomaten
✦ 4 (zoete punt) paprika’s
✦ zout en vers gemalen zwarte peper
✦ 1 bos verse basilicum

Zo maak je het 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was en droog de paprika’s en tomaten, verwijder kroontjes en zaadlijsten en leg in grof gesneden stukken in een ovenschaal. Pel de ui en knoflook, snijd ook deze in stukken en leg tussen de rode groenten. Besprenkel met olijfolie en meng door elkaar, totdat alle groenten bedekt zijn met een beetje olie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Zet 25 minuten in de oven. Breng ondertussen een pan met ongeveer een liter water aan de kook en voeg een bouillon blokje toe. Haal de ovenschaal uit de oven wanneer de vellen van de tomaten en de paprika’s hebben losgelaten. Verwijder de velletjes en voeg alle groenten toe aan de bouillon. Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer, zet de pan nog even terug op het vuur en roer goed door. Garneer net voor het opdienen met extra veel basilicumblaadjes.