Tomatensoep met geroosterde paprika

Deze tomatensoep met geroosterde paprika is ieder seizoen lekker! De gegrilde paprika geeft het een unieke smaak. Enjoy!

Tomatensoep met gegrilde paprika is een heerlijke variatie op de traditionele tomatensoep, die een extra laag van rijke smaken toevoegt. De combinatie van rijpe tomaten en geroosterde paprika’s zorgt voor een diepere en complexere smaakbeleving. De tomaten geven de soep een frisse en sappige basis, terwijl de gegrilde paprika’s een rokerige zoetheid toevoegen.

Bij de bereiding worden de paprika’s eerst gegrild, waardoor hun natuurlijke suikers karameliseren en een diepere smaak ontwikkelen. Deze geroosterde paprika’s worden dan toegevoegd aan de tomatensoep, samen met kruiden zoals basilicum, knoflook en ui, waardoor een harmonieus samenspel van smaken ontstaat.

De tomatensoep met gegrilde paprika is niet alleen een genot voor de smaakpapillen, maar biedt ook voedingsstoffen zoals vitamine C en lycopeen, die bekend staan om hun antioxidante eigenschappen. Het is een hartverwarmende en voedzame keuze, perfect voor koude dagen of als een lichte maaltijd.

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

  • 1 grote ui, gepeld en in blokjes
  • 1 groentebouillonblokje (biologisch)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 knoflookteentjes, gepeld en in schijfjes
  • 1 kilo tomaten
  • 4 (zoete punt) paprika’s
  • zout en vers gemalen zwarte peper
  • 1 bos verse basilicum

Tomatensoep met croutons in een witte kom, geserveerd met brood ernaast.

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was en droog de paprika’s en tomaten, verwijder kroontjes en zaadlijsten en leg in grof gesneden stukken in een ovenschaal. Pel de ui en knoflook, snijd ook deze in stukken en leg tussen de rode groenten. Besprenkel met olijfolie en meng door elkaar, totdat alle groenten bedekt zijn met een beetje olie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Zet 25 minuten in de oven. Breng ondertussen een pan met ongeveer een liter water aan de kook en voeg een bouillon blokje toe. Haal de ovenschaal uit de oven wanneer de vellen van de tomaten en de paprika’s hebben losgelaten. Verwijder de velletjes en voeg alle groenten toe aan de bouillon. Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer, zet de pan nog even terug op het vuur en roer goed door. Garneer net voor het opdienen met extra veel basilicumblaadjes.

Alle recepten van bbb health boutique zijn lekker, gezond en plantaardig. Hier vind je een overzicht van al onze heerlijke recepten.

Groenten in een krat van bbb health boutique, de gym met aandacht voor body, food en mind.

< Terug
Boek een proefles