Visvrije tonijnsalade

Dit heerlijke vegan tonijnsalade recept staat in de sun & shine challenge guide. Tijdens deze zomerchallenge staan krachtige workouts en eiwitrijke voeding centraal.

Vegan tonijnsalade, gemaakt met vegan tonijn, augurk en plantaardige yoghurt, biedt een smaakvolle en ethische twist aan een klassieke salade. Vegan tonijn, vaak op basis van plantaardige eiwitten zoals kikkererwten of soja, imiteert opmerkelijk goed de textuur en smaak van traditionele tonijn, waardoor het een bevredigend en duurzaam alternatief is.

De toevoeging van fijngehakte augurk zorgt voor een knapperige textuur en een verfrissende, zure smaak die goed samengaat met de hartige tonijnvervanger. Plantaardige yoghurt dient als een romige basis, waardoor de salade een smeuïge consistentie krijgt en een lichte zuurheid toevoegt.

Deze vegan tonijnsalade is niet alleen vriendelijk voor dieren, maar ook rijk aan plantaardige eiwitten, vezels en gezonde vetten. Het is veelzijdig en kan worden geserveerd op brood, in wraps, als vulling voor avocado’s, of als topping voor een groene salade.

Deze innovatieve benadering van tonijnsalade benadrukt de mogelijkheden van plantaardige alternatieven, waardoor mensen kunnen genieten van vertrouwde smaken zonder concessies te doen aan ethiek of gezondheid.

Dit heb je nodig voor vegan tonijnsalade (voor 2 personen)

  • 1 pakje vegan tonijn van de vegetarische slager
  • 3 augurken
  • 3 el plantaardige yoghurt, ongezoet
  • 1 halve rode ui
  • ½ tl mosterd
  • peper

Vis vrije tonijnsalade in een potje en op brood.

Zo maak je het

Schep de tonijn uit blik en spoel even af met water, snijd daarna de augurken en ui in stukjes. Meng de tonijn met de stukjes augurk en ui in een bowl. Roer daarna de mosterd, plantaardige yoghurt en ui erdoorheen. Serveer de tonijnsalade bijvoorbeeld op een quinoa-, boekweitcracker of snijd twee courgettes doormidden en hol ze uit, en schep de tonijnsalade erin. Een voedzame en krachtige lunch!

Alle recepten van bbb health boutique zijn lekker, gezond en plantaardig. Hier vind je een overzicht van al onze heerlijke recepten.

Groenten in een krat van bbb health boutique, de gym met aandacht voor body, food en mind.

< Terug
Boek een proefles