• a
  • b
  • c
  • d
  • e
  • f
  • g
  • h
  • i
  • j
  • k
  • l
  • m
  • n
  • o
  • p
  • q
  • r
  • s
  • t
  • u
  • v
  • w
  • x
  • y
  • z

body, food & mind tools

Boek hier een proefles!

Tijdens een proefles kun je kort het trainen in warmte en onze professionele & vriendelijke aanpak ervaren.

Inloggen op je bbb account

Vul je persoonlijke gegevens in

Vul je persoonlijke gegevens in om een account te maken

Wachtwoord vergeten?

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord te herstellen

Even geduld...

Het formulier wordt verstuurd, dit kan even duren

Jouw proefles is geboekt

Hieronder staan de details van jouw proefles

Amsterdam Amstel
13-09-2016 / 11:00

Je kan je proefles annuleren of wijzigen door in te loggen met jouw account gegevens

Inloggen is gelukt

Je wordt nu doorgestuurd naar jouw account

Wachtwoord vergeten?

We hebben een e-mail met instructies naar je e-mailadres gestuurd

vegan buddha bowl

Wist je al dat bbb'er Anna van Neerven (bbb marketing) veganistisch eet? Ook zij doet mee met de challenge en deelt graag met jullie haar eiwitrijke vegan buddha bowl!

Een buddha bowl is erg trendy op dit moment. Het is een kom gevuld met granen, groenten en eiwitten om je lichaam een energie boost te geven. Om aan voldoende eiwitten te komen varieert Anna met bonen en peulvruchten. In deze buddha bowl heeft ze zwarte bonen gebruikt. Per 100 gram zitten er in zwarte bonen 9 gram eiwitten. Betreft groenten kan je in dit recept zelf variëren, maak voornamelijk gebruik van seizoensgroenten, deze zijn makkelijker te vinden en bovendien ook goedkoper! Wil je meer weten over eiwitten? Lees dan hier onze tool krachtig & voedzaam

Wat heb je nodig? (voor 1 persoon)

✦ 75 gram rode volkoren rijst
✦ 1 kleine zoete aardappel
✦ 1 handje zwarte bonen (uit blik)
✦ 1/4 bloemkool
✦ 1/4 rode kool
✦ 2 handjes verse spinazie
✦ 2 tl ras el hanout kruiden

Zo maak je het

Kook de rijst volgens de verpakking. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg bakpapier op de ovenschaal. Snijd vervolgens de zoete aardappel en de bloemkool in stukjes/roosjes. Leg de aardappel en bloemkool stukjes/roosjes op de bakplaat en meng ze door de ras el hanout kruiden. Schuif de bakplaat in de oven voor ongeveer 15/20 minuten. Tussendoor wel even husselen. Snijd de rode kool in stukjes en je kan ervoor kiezen om ze rauw in de buddha bowl te doen of even te stomen/koken. 

Als de rijst en de groenten uit de oven klaar zijn, pak dan een grote bowl. Doe de spinazie onderin, daarbovenop rijst, de zwarte bonen en de groenten. Je kan er ook voor kiezen om een dubbele portie te maken, dan heb je gelijk een heerlijke lunch voor morgen.