Buddha bowl

De buddha bowl is erg trendy op dit moment. Het is een kom gevuld met granen, groenten en eiwitten om je lichaam een energie boost te geven. Om aan voldoende eiwitten te komen variëren wij met bonen en peulvruchten. Betreft groenten kan je in dit recept zelf variëren, maak voornamelijk gebruik van seizoensgroenten, deze zijn makkelijker te vinden en bovendien ook goedkoper!

Een Buddha Bowl met bonen, rijst en zoete aardappel is niet alleen een visueel aantrekkelijke maaltijd, maar ook een voedzame en evenwichtige optie. Deze kom barst van kleurrijke en voedzame ingrediënten, waardoor het een smaakvolle ervaring is voor zowel de smaakpapillen als het oog.

De bonen leveren een stevige dosis eiwitten en vezels, terwijl de rijst zorgt voor complexe koolhydraten en de zoete aardappel een bron is van vitamines en antioxidanten. De combinatie van deze elementen biedt niet alleen een bevredigende maaltijd, maar ook een breed scala aan voedingsstoffen die bijdragen aan een gebalanceerd dieet.

Bovendien is deze Buddha Bowl aanpasbaar aan persoonlijke voorkeuren, waardoor je kunt experimenteren met verschillende smaken en texturen. Een gezonde dressing of een pittige saus kan de smaken verder versterken, waardoor elke hap een verrukkelijke culinaire reis wordt.

Wat heb je nodig? (voor 1 persoon)

  • 75 gram rode volkoren rijst
  • 1 kleine zoete aardappel
  • 1 handje zwarte bonen (uit blik)
  • 1/4 bloemkool
  • 1/4 rode kool
  • 2 handjes verse spinazie
  • 2 tl ras el hanout kruiden

Buddha bowl met bonen, avocado, granaatappel en koriander.

Zo maak je het

Kook de rijst volgens de verpakking. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg bakpapier op de ovenschaal. Snijd vervolgens de zoete aardappel en de bloemkool in stukjes/roosjes. Leg de aardappel en bloemkool stukjes/roosjes op de bakplaat en meng ze door de ras el hanout kruiden. Schuif de bakplaat in de oven voor ongeveer 15/20 minuten. Tussendoor wel even husselen. Snijd de rode kool in stukjes en je kan ervoor kiezen om ze rauw in de buddha bowl te doen of even te stomen/koken. Als de rijst en de groenten uit de oven klaar zijn, pak dan een grote bowl. Doe de spinazie onderin, daarbovenop rijst, de zwarte bonen en de groenten. Je kan er ook voor kiezen om een dubbele portie te maken, dan heb je gelijk een heerlijke lunch voor morgen. Geniet ervan!

Alle recepten van bbb health boutique zijn lekker, gezond en plantaardig. Hier vind je een overzicht van al onze heerlijke recepten. 

Groenten in een krat van bbb health boutique, de gym met aandacht voor body, food en mind.

< Terug
Boek een proefles