Vegan quesadillas

Ben je een fan van quesadillas maar zoek je een manier om de traditionele op te fleuren? Probeer dan dit recept voor makkelijke vegan quesadillas met hummus en paprika.

Quesadilla’s met hummus, paprika en spinazie vormen een verrassende en heerlijke combinatie van smaken die zowel voedzaam als bevredigend is. De tortilla’s worden gevuld met romige hummus, die een rijke textuur en hartige smaak toevoegt aan het gerecht. De toevoeging van kleurrijke paprika’s brengt niet alleen een knapperige textuur met zich mee, maar ook een zoete en pittige smaak die mooi samengaat met de hummus.

Verse spinazie voegt een extra dimensie toe aan de quesadilla’s, met zijn milde smaak en voedzame eigenschappen. Deze groene bladgroente voegt niet alleen vitamines en mineralen toe, maar ook een aangename textuur.

Quesadilla’s met hummus, paprika en spinazie zijn snel en eenvoudig te bereiden, waardoor het een ideale keuze is voor een snelle en smaakvolle maaltijd. Of het nu als een hartige lunch of een lichte avondmaaltijd is, deze quesadilla’s bieden een gezonde en smakelijke optie voor liefhebbers van de Mexicaanse keuken.

Dit heb je nodig voor vegan quesadillas

  • 6 wraps
  • 1 portie hummus (kun je ook zelf maken)
  • 1/2 pot gegrilde paprika’s
  • 300 gram bevroren spinazie (die je eerst laat ontdooien)
  • 1 rode ui
  • handje olijven zonder pit
  • 1 volle theelepel gedroogde oregano

quesadillas

Zo maak je het

Bak in een koekenpan eventjes de spinazie, ui en paprika en voeg daarna de olijven toe. Pak een wrap en besmeer deze met 1 grote eetlepel hummus. Beleg een kant van de wrap met de spinazie-vulling. Vouw de tortilla dubbel en leg deze in een droge koekenpan. Gebruik geen olie! Laat de wrap ongeveer 2 à 3 minuten in de pan liggen en keer m daarna om. Laat de wrap na het omkeren nog ongeveer 1 minuut in de pan liggen. Snijd de tortilla daarna voorzichtig in punten. Herhaal dit met de andere wraps en geniet!

Alle recepten van bbb health boutique zijn lekker, gezond en plantaardig. Hier vind je een overzicht van al onze heerlijke recepten.

< Terug
Boek een proefles