Rijstsalade met tempeh

Zin in een gezonde, eiwitrijke vegan salade? Probeer dan deze voedzame, eiwitrijke rijstsalade met tempeh!

Tempeh, een voedzaam en eiwitrijk voedingsmiddel, is een gefermenteerde sojaboonproduct dat steeds meer aandacht krijgt vanwege zijn gezondheidsvoordelen. Het fermentatieproces maakt tempeh licht verteerbaar en bevordert de opname van voedingsstoffen. Het is een uitstekende bron van plantaardige eiwitten, essentiële aminozuren, vezels, en verschillende vitaminen en mineralen zoals ijzer, calcium en vitamine B12.

Wat tempeh bijzonder maakt, is dat het probiotica bevat, die gunstig zijn voor de darmgezondheid en het immuunsysteem. Bovendien heeft tempeh een nootachtige smaak en stevige textuur, waardoor het een veelzijdig ingrediënt is in verschillende gerechten.

Door regelmatige consumptie van tempeh kunnen mensen bijdragen aan het handhaven van een gezond gewicht, het verlagen van cholesterolniveaus en het ondersteunen van de algehele cardiovasculaire gezondheid. Als vleesvervanger is tempeh een uitstekende keuze voor vegetariërs en veganisten.

Dit heb je nodig (voor 1 persoon)

  • 70 gram gekookte zilvervliesrijst
  • kwart komkommer
  • 6 kleine tomaatjes
  • 1 handje sojaboontjes
  • 1 el sesamolie
  • 1 half blok tempeh
  • 4 el tamari (of sojasaus)
  • 1 el liquid-smoke

Bord met rijst, brocolli en tempeh en stokjes er naast.

Zo maak je het

Good to know: De tempeh moet een aantal uurtjes gemarineerd worden in de tamari en liquid-smoke. Doe dit de avond van te voren of in de ochtend als je in de middag tijd hebt om dit gerecht klaar te maken. Snijd de tempeh in blokjes en marineer in een schaal met tamari en liquid smoke.

Kook de zilvervliesrijst volgens gebruiksaanwijzing. Bak ondertussen de gemarineerde tempeh in een steelpannetje met een beetje olie of gebruik de airfryer xl op 180 graden en bak de tempeh bruin in 12 minuten. Snijd de komkommer en tomaatjes in stukjes. Doe de rijst, tempeh, stukjes tomaatjes en komkommer in een kom en meng de sesamolie en sojaboontjes erdoorheen. Smullen maar!

Alle recepten van bbb health boutique zijn lekker, gezond en plantaardig. Hier vind je een overzicht van al onze heerlijke recepten. 

Groenten in een krat van bbb health boutique, de gym met aandacht voor body, food en mind.

< Terug
Boek een proefles