Zoete aardappelsoep

Probeer eens onze zoete aardappelsoep. Een heerlijke maaltijd met Aziatische twist; zoete aardappels met kokos!

Zoete aardappelsoep is een hartverwarmende en smaakvolle lekkernij die de zoete, aardse smaak van zoete aardappelen combineert met een scala aan kruiden en specerijen. Deze fluweelzachte soep wordt vaak bereid met ingrediënten zoals uien, knoflook, wortels en groentebouillon, wat resulteert in een rijke en romige textuur.

De zoete aardappel voegt niet alleen een natuurlijke zoetheid toe, maar biedt ook voedzame elementen, waaronder vitamine A, vezels en antioxidanten. Het toevoegen van kruiden zoals gember, kaneel of nootmuskaat versterkt de smaak en voegt een verwarmend karakter toe aan deze comfortabele soep.

Zoete aardappelsoep is niet alleen een genot voor de smaakpapillen, maar ook een voedzame keuze. Het is een perfecte kom vol troost op koude dagen en kan worden aangevuld met toppings zoals geroosterde noten, zaden of een scheutje room voor extra verfijning

Dit heb je nodig voor zoete aardappelsoep (voor 2 personen)

  • 2 zoete aardappels
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl appelciderazijn
  • 1 tl mosterdzaad
  • verse koriander

Zoete aardappelsoep met room en garnering

Zo maak je het

Schil de zoete aardappels en snij ze in stukjes. Stoom ze in een pan met stoommandje voor ongeveer 45 minuten. De zoete aardappels moeten zacht zijn, prik er daarom af en toe met een vork doorheen om dit te checken. Doe daarna de zoete aardappels in de blender met de andere ingrediënten (alleen niet de koriander) en voeg er 200 ml water bij. Blend de soep tot een romig geheel. Schenk de soep in een pannetje en laat nog even kort warm worden. Schenk daarna de soep in twee kommetjes en strooi er wat koriander overheen. Geniet ervan!

Alle recepten van bbb health boutique zijn lekker, gezond en plantaardig. Hier vind je een overzicht van al onze heerlijke recepten.

Groenten in een krat van bbb health boutique, de gym met aandacht voor body, food en mind.

< Terug
Boek een proefles