Kleurrijke wokgroenten met tofu of tempeh en noodles
Kleurrijke wokgroenten met tofu of tempeh en noodles. Eenvoudig en heerlijk!
Dit heb je nodig voor kleurrijke wokgroenten met tofu of tempeh en noodles (voor 2 personen)
- 120 gram boekweitpasta (natuurwinkel) of evt. zilvervliesrijst
- 200 gram tofu of tempeh, in dunne reepjes gesneden
- 1 theelepel kokosvet/roomboter om te bakken
- 1 rode ui, gepeld en in grote repen gesneden
- 1 knoflookteentje, gepeld en in fijne stukken gesneden
- 1 gele + 1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in blokjes gesneden
- 1⁄2 schaaltje peultjes
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel limoensap
- 1 theelepel sesamzaadjes
- paar takjes verse koriander
Zo maak je het
Kook de boekweitpasta. Meng de sojasaus met de limoensap in een glas. Verhit een wokpan met een klein beetje boter/kokosvet en bak de biefstukreepjes/tempeh heel eventjes aan. Ze moeten nog niet helemaal gaar zijn. Haal uit de pan en zet opzij. In dezelfde pan: fruit de uitjes en de knoflook, voeg de paprika toe en wok gedurende 1 minuut. Voeg dan de peultjes toe en wok nog 1 minuut (als het te droog wordt, geef tussendoor een scheutje water bij). Giet de soja-limoensaus in de pan, geef het biefstuk/tempeh bovenop en schep alles eventjes door elkaar. Verdeel over 2 kommen en dien op met de sesamzaadjes en de korianderblaadjes bovenop. Geniet van deze kleurrijke wokgroenten met tofu of tempeh en noodles.
Alle recepten van bbb health boutique zijn lekker, gezond en plantaardig. Hier vind je een overzicht van al onze heerlijke recepten.