• a
  • b
  • c
  • d
  • e
  • f
  • g
  • h
  • i
  • j
  • k
  • l
  • m
  • n
  • o
  • p
  • q
  • r
  • s
  • t
  • u
  • v
  • w
  • x
  • y
  • z

body, food & mind tools

Boek hier een proefles!

Tijdens een proefles kun je kort het trainen in warmte en onze professionele & vriendelijke aanpak ervaren.

Inloggen op je bbb account

Vul je persoonlijke gegevens in

Vul je persoonlijke gegevens in om een account te maken

Wachtwoord vergeten?

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord te herstellen

Even geduld...

Het formulier wordt verstuurd, dit kan even duren

Jouw proefles is geboekt

Hieronder staan de details van jouw proefles

Amsterdam Amstel
13-09-2016 / 11:00

Je kan je proefles annuleren of wijzigen door in te loggen met jouw account gegevens

Inloggen is gelukt

Je wordt nu doorgestuurd naar jouw account

Wachtwoord vergeten?

We hebben een e-mail met instructies naar je e-mailadres gestuurd

ayurvedic porridge

In de herfst en winter kan ons lichaam wel wat extra warmte gebruiken. Deze ayurvedische porridge is dan ook perfect voor de koude en donkere dagen. Je huis gaat er ook lekker naar ruiken. Denk aan appeltaartvibes maar dan met een 'healthy' twist!

Dit heb je nodig voor twee porties

  • 1 flinke el kokosolie
  • 1 appel, gewassen en in stukjes gesneden
  • 1 cm verse gemberwortel in stukjes
  • 1/2 tl kardemompoeder
  • 1/8 tl kruidnagelpoeder
  • 3/4 tl kaneel
  • 2 el krenten of rozijnen
  • 2 gedroogde abrikozen in stukjes gesneden 
  • 12 el tarwe-, haver-, spelt- rogge- of rijstvlokken. Anna gebruikte havervlokken
  • 1 el gebroken lijnzaad
  • snuf zout
  • 400 ml gekookt water

Zo maak je het

Zet een steelpannetje op het vuur en verwarm de kokosolie. Voeg daarna de appel en gember toe. Voeg al roerend de kardemom, kruidnagel en kaneel toe. Laat dit op laag vuur vijf minuten bakken. Voeg dan de krenten/rozijnen en de abrikozen toe en bak één minuut mee. Voeg als laatste de havervlokken, lijnzaad, snufje zout en het water toe en laat zes tot zeven minuten langzaam pruttelen. Als de porridge klaar is verdeel je deze over twee kommetjes en kan je breakfast beginnen!

Dit recept komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer. 
Foto: Anna van Neerven