• a
  • b
  • c
  • d
  • e
  • f
  • g
  • h
  • i
  • j
  • k
  • l
  • m
  • n
  • o
  • p
  • q
  • r
  • s
  • t
  • u
  • v
  • w
  • x
  • y
  • z

body, food & mind tools

Boek hier een proefles!

Tijdens een proefles kun je kort het trainen in warmte en onze professionele & vriendelijke aanpak ervaren.

Inloggen op je bbb account

Vul je persoonlijke gegevens in

Vul je persoonlijke gegevens in om een account te maken

Wachtwoord vergeten?

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord te herstellen

Even geduld...

Het formulier wordt verstuurd, dit kan even duren

Jouw proefles is geboekt

Hieronder staan de details van jouw proefles

Amsterdam Amstel
13-09-2016 / 11:00

Je kan je proefles annuleren of wijzigen door in te loggen met jouw account gegevens

Inloggen is gelukt

Je wordt nu doorgestuurd naar jouw account

Wachtwoord vergeten?

We hebben een e-mail met instructies naar je e-mailadres gestuurd

BBMG

BBMG is Basilicum, Broccoli, Macaroni & Groente. Typisch zo’n gerecht dat je moet afkorten. BBMG is comfort food op zijn allerbest: cheesy pasta met pesto en stampvol met goede dingen.

Dit recept is van Anna Jones door Rude Health.  

Wat heb je nodig voor 4 personen

  • 1 grote bos basilicum (ongeveer 50 gram). Met steel en al, die zitten vol met smaak.
  • 1 kleine broccoli (ongeveer 200 gram) in kleine stukken, ook met steel en al, om dezelfde reden.
  • 300 gram macaroni
  • 250 gram oude kaas, gruyere of cheddar, of een beetje van alles (ga je voor volledig plantaardig kies dan voor een verrukkelijke vegan kaas!). 
  • 150 ml Rude Health Hazelnut Drink
  • 2 tenen knoflook
  • Een paar sneetjes brood

Zo maak je het

Verwarm de oven op 200°C met een ovenrek in het midden. Breng een grote pan met water aan de kook. Pel de knoflook en doe het samen met de basilicum, de broccoli en wat olijfolie in je keukenmachine en whizz het tot je het fijn kruimelt. Doe ¾ van het kruim in een kom en zet apart. Doe het brood bij het andere kwart in de keukenmachine, en whizz het nog even tot je broodkruimels hebt. Kook de pasta 2/3 van de tijd die op de verpakking staat – het gaat straks nog in de oven. Laat de pasta uitlekken, en hou een beker vol pastawater achter voor later. Doe de hete pasta terug in de pan en voeg ¾ van de kaas en de Rude Health Hazelnut Drink toe. Doe het pastawater erbij om de saus een beetje dunner te maken, zodat het zo dik wordt als dikke slagroom. Roer daarna ¾ van het broccoli mengsel erdoor. Nu ziet het er misschien een beetje nat uit, maar de pasta slurpt dat straks wel op. Voeg zout en peper toe en doe alles in een grote ovenschaal. Sprenkel de broodkruimels erover en daarna de rest van de kaas. Bak het 20-25 minuten tot de bovenkant goudbruin en crispy is.