courgette spinazie soep
Heb jij zin in een makkelijke en voedzame soep? Pauline van Uit Paulines Keuken deelt graag met jullie haar courgette spinazie soep. Deze soep is lekker dik en romig van zichzelf, wil je de soep wat vloeibaarder hebben voeg er dan extra bouillon aan toe.
Wat heb je nodig voor courgette spinazie soep (voor 4 personen)
- 1 courgette
- 200 gr spinazie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 ltr groenten bouillion
- 50 ml slagroom (of een plantaardige variatie op room van haver, rijst of soja)
- 2 tl Provençaalse kruiden
- snufje peper & zout
- olijfolie
Parmezaan croutons
- 1 ciabatta reeds gebakken
- 30 gr Parmezaan
- zwarte peper
- olijfolie
Zo maak je de courgette spinazie soep
Hak de ui en knoflook in kleine stukjes en fruit dit aan in een grote soeppan in een beetje olijfolie. Was daarna de courgette en snij in kleine stukjes. Voeg de stukjes courgette bij de uien en bak ze kort mee. Voeg de Provençaalse kruiden toe en verhit deze kort. Voeg de bouillon en de spinazie toe en laat het geheel zo’n 10 minuutjes zachtjes koken.
Ondertussen kan je de Parmezaan croutons klaarmaken. Verwarm hiervoor de oven op 180 graden hete lucht. Scheur de ciabatta in stukjes en leg ze op een bakplaat. Sprenkel er wat olijfolie overheen. Rasp de Parmezaanse kaas en verdeel dit samen met de zwarte peper over de broodjes. Hussel het even door elkaar en bak de croutons in 5 minuten goudbruin.
Pureer de courgette spinazie soep glad met een staafmixer. Voeg een scheutje room toe en breng de soep verder op smaak met peper en zout. Serveer de courgette spinazie soep met een extra drizzle room en de Parmezaan croutons.
Gezond eten hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Bekijk voor meer ideeën en suggesties onze inspiratielijst. Geen zin in courgette spinazie soep? bekijk een van onze andere recepten. Bovenstaand recept komt uit: Uit Paulines Keuken.