• a
  • b
  • c
  • d
  • e
  • f
  • g
  • h
  • i
  • j
  • k
  • l
  • m
  • n
  • o
  • p
  • q
  • r
  • s
  • t
  • u
  • v
  • w
  • x
  • y
  • z

body, food & mind tools

Boek hier een proefles!

Tijdens een proefles kun je kort het trainen in warmte en onze professionele & vriendelijke aanpak ervaren.

Inloggen op je bbb account

Vul je persoonlijke gegevens in

Vul je persoonlijke gegevens in om een account te maken

Wachtwoord vergeten?

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord te herstellen

Even geduld...

Het formulier wordt verstuurd, dit kan even duren

Jouw proefles is geboekt

Hieronder staan de details van jouw proefles

Amsterdam Amstel
13-09-2016 / 11:00

Je kan je proefles annuleren of wijzigen door in te loggen met jouw account gegevens

Inloggen is gelukt

Je wordt nu doorgestuurd naar jouw account

Wachtwoord vergeten?

We hebben een e-mail met instructies naar je e-mailadres gestuurd

exotische linzen-wortelsoep met gember

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

✦ 1 ui
✦ 2 teentjes knoflook
✦ 3 cm gember
✦ 1 eetlepel olijfolie
✦ 5 worteltjes
✦ 1 theelepel ketoembar
✦ 1 bekertje rode linzen
✦ 1 blokje groentebouillon
✦ 4 eetlepel olijfolie
✦ 150 milliliter kokosmelk
✦ 1 limoen
✦ peper
✦ verse korianderblaadje

Zo maak je het 

Pel de ui en knoflook. Snijd de ui in kleine blokjes en de knoflook in dunne schijfjes. Boen de worteltjes schoon en snijd ze in plakjes van ongeveer 1/2 cm dik. Schil de gember en snijd in meerdere grove stukken. Fruit de ui in olijfolie op matig vuur. Laat dan de knoflook en de gember ook nog even zachtjes mee bakken. Voeg de wortelschijfjes en de komijn erbij en laat ook even mee bakken. Giet er heet water bij en voeg het bekertje linzen toe.

Breng alles aan de kook en laat voor 15 minuten zachtjes borrelen. Breng vervolgens (dit mag niet eerder!) op smaak met bouillonpoeder en zwarte peper (de linzen koken anders niet goed zacht). Giet er nog wat extra water op en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Haal de pan van het vuur, doe de kokosmelk erbij en laat even afkoelen. Vis de gemberstukjes uit de soep en pureer alles met een staafmixer. Roer er nog limoensap naar smaak doorheen om de aardse soep wat op te frissen. Dien de soep op met blaadjes verse koriander.