• a
  • b
  • c
  • d
  • e
  • f
  • g
  • h
  • i
  • j
  • k
  • l
  • m
  • n
  • o
  • p
  • q
  • r
  • s
  • t
  • u
  • v
  • w
  • x
  • y
  • z

body, food & mind tools

Boek hier een proefles!

Tijdens een proefles kun je kort het trainen in warmte en onze professionele & vriendelijke aanpak ervaren.

Inloggen op je bbb account

Vul je persoonlijke gegevens in

Vul je persoonlijke gegevens in om een account te maken

Wachtwoord vergeten?

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord te herstellen

Even geduld...

Het formulier wordt verstuurd, dit kan even duren

Jouw proefles is geboekt

Hieronder staan de details van jouw proefles

Amsterdam Amstel
13-09-2016 / 11:00

Je kan je proefles annuleren of wijzigen door in te loggen met jouw account gegevens

Inloggen is gelukt

Je wordt nu doorgestuurd naar jouw account

Wachtwoord vergeten?

We hebben een e-mail met instructies naar je e-mailadres gestuurd

Franse ratatouillesalade

Iedereen kent natuurlijk de Franse klassieker ratatouille. In dit geval niet in de warme vorm, maar in saladevorm. Let erop dat je de groenten lang genoeg roostert om ze een mooi bruin randje te geven, want dat maakt de salade nog net iets lekkerder.

Wat heb je nodig

Voor vier porties. Dit recept komt van Sla | Organic Salad Bar

  • 2 courgettes
  • 2 paprika’s
  • 3 rode uien
  • 6 teentjes knoflook
  • 100 ml olijfolie
  • 1½ tl zout
  • zwarte peper
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 vleestomaten
  • 2 bossen basilicum
  • sap van 2 citroenen
  • 2 el water
  • 150 ml olijfolie
  • 200 gram rucola

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de aubergines in de lengte in vieren en vervolgens in plakken van twee cm breed. Snijd de courgettes in plakken van 1 ½ cm. Halveer de paprika’s en snijd ze in repen van drie cm breed. Pel de uien en snijd ze in de lengte doormidden. Druk de teentjes knoflook even plat met de zijkant van een koksmes.

Leg de groenten op een met bakpapier beklede ovenplaat en sprenkel de olijfolie erover. Bestrooi ze met één theelepel zout, een flinke snuf peper en gedroogde oregano, en hussel de groenten goed door elkaar. Rooster de groenten voor 25 tot 35 minuten in het midden van de voorverwarmde oven en schep ze halverwege een keer om.

Snijd de vleestomaten in de breedte doormidden en vervolgens in partjes. Pureer de basilicum, citroensap, water, ½ tl zout, een snuf peper en de rest van de olijfolie met een staafmixer tot een dikke dressing. Schik de rucola op een platte schaal en verdeel de groenten en dressing erover. Deze salade is lauwwarm het lekkerst.