Franse ratatouillesalade
Iedereen kent natuurlijk de Franse klassieker ratatouille. In dit geval niet in de warme vorm, maar in saladevorm. Let erop dat je de groenten lang genoeg roostert om ze een mooi bruin randje te geven, want dat maakt de salade nog net iets lekkerder.
Wat heb je nodig
Voor vier porties. Dit recept komt van Sla | Organic Salad Bar.
- 2 courgettes
- 2 paprika’s
- 3 rode uien
- 6 teentjes knoflook
- 100 ml olijfolie
- 1½ tl zout
- zwarte peper
- 1 el gedroogde oregano
- 2 vleestomaten
- 2 bossen basilicum
- sap van 2 citroenen
- 2 el water
- 150 ml olijfolie
- 200 gram rucola
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de aubergines in de lengte in vieren en vervolgens in plakken van twee cm breed. Snijd de courgettes in plakken van 1 ½ cm. Halveer de paprika’s en snijd ze in repen van drie cm breed. Pel de uien en snijd ze in de lengte doormidden. Druk de teentjes knoflook even plat met de zijkant van een koksmes.
Leg de groenten op een met bakpapier beklede ovenplaat en sprenkel de olijfolie erover. Bestrooi ze met één theelepel zout, een flinke snuf peper en gedroogde oregano, en hussel de groenten goed door elkaar. Rooster de groenten voor 25 tot 35 minuten in het midden van de voorverwarmde oven en schep ze halverwege een keer om.
Snijd de vleestomaten in de breedte doormidden en vervolgens in partjes. Pureer de basilicum, citroensap, water, ½ tl zout, een snuf peper en de rest van de olijfolie met een staafmixer tot een dikke dressing. Schik de rucola op een platte schaal en verdeel de groenten en dressing erover. Deze salade is lauwwarm het lekkerst.