Suppletie voor vrouwen

Ik word altijd superblij van het doorbladeren van oude kruiden- en plantenboeken. Van die boekjes die je bijvoorbeeld kunt vinden in stoffige boekwinkels of in de kast bij een oudtante. En dan vooral die al lang geleden geschreven zijn met mooie woorden over suppletie voor vrouwen en de oeroude geneeskrachtige werking van kruiden & planten en botanische namen.

Suppletie voor vrouwen

Het heeft voor mij iets magisch. Alweer een aantal maanden geleden – met Kerst – kreeg ik zo’n vintage planten- en kruidengidsje cadeau.Ik bladerde het door en las mooie stukjes over Borage-olie & Zilverkaars. Borage – ook wel komkommerkruid genoemd – komt van oorsprong uit de landen rondom de Middellandse Zee en de olie wordt gewonnen uit de zaden van de plant. Borage-olie is volgens het boekje ‘onmisbaar voor iedere vrouw’ doordat het zorgt voor een evenwichtige hormoonhuishouding.

Zilverkaars – de botanische naam is Cimicifuga racemosa – is een plant die van nature in Noord-Amerika voorkomt en ‘traditioneel door de Indianen gebruikt om menstruatie en overgangsklachten te behandelen’. De plant werd vroeger ‘wortel van de sqauw’ genoemd.

Ik zocht juist deze twee op, omdat het belangrijke ingrediënten zijn van Female Support. Ruim een jaar geleden ben ik gestart met het nemen van deze suppletie en ik raad het echt iedereen aan. Het is ongelooflijk wat een verschil het maandelijks voor mij maakt, het haalt de scherpe kantjes van die moeilijke dagen echt weg zowel mentaal als fysiek. Het is werkelijk zoals de kruiden- en plantengids die voor me lag het zo mooi verwoordde: onmisbaar voor iedere vrouw.

Magnesium en Vitamine D

Voor veel vrouwen zijn magnesium en vitamine D verder onmisbaar. Het kan echt het verschil maken bij onder meer weinig energie, slecht slapen en/of vermoeidheid. Magnesium is een belangrijk mineraal waaraan veel mensen een tekort hebben. Het draagt bij aan de vermindering van vermoeidheid en een normale werking van de spieren. Het suppleren van vitamine D is vooral in de winter erg belangrijk voor meer energie. De meeste vitamine D in ons lichaam wordt aangemaakt via zonlicht. De zonnevitamine kan gebruikt worden voor het behoud van sterke botten en tanden en is goed voor de weerstand en het behoud van de spierfuncties.

We hebben bij bbb een eigen suppletie-lijn ontwikkeld met daarin magnesium, vitamine D en Female Support. De kracht van kruiden & planten heeft voor ons altijd iets magisch gehad. Daarnaast wilden we suppletie die gericht was op vrouwen en voldeed aan onze wensen. Met zorg en aandacht hebben we de beste vitaminen & mineralen uitgezocht. We hebben daarbij gekozen voor de basis die voor ons belangrijk is.

Daarvoor hebben we ook rekening gehouden met de gezondheid van de planeet. Zo is al onze suppletie van hoogwaardige kwaliteit waarbij is gewerkt met de hoogste standaarden. Alle ingrediënten hebben bovendien bij voorkeur een 100% duurzame, natuurlijke en biologische afkomst. Verder is alles veganistisch. Ook hebben we gekozen voor glazen potten, die optimale bescherming bieden tegen invloed van zuurstof, vocht en licht.

Goede suppletie is in veel vitaminewinkels te vinden. Vraag om gericht advies. Bekijk hier al onze suppletie. Ben je lid? Vul de Foundation-vragenlijst in, dan krijg je persoonlijk advies over suppletie die bij je past.

< Terug
Boek een proefles