• a
  • b
  • c
  • d
  • e
  • f
  • g
  • h
  • i
  • j
  • k
  • l
  • m
  • n
  • o
  • p
  • q
  • r
  • s
  • t
  • u
  • v
  • w
  • x
  • y
  • z

body, food & mind tools

Boek hier een proefles!

Tijdens een proefles kun je kort het trainen in warmte en onze professionele & vriendelijke aanpak ervaren.

Inloggen op je bbb account

Vul je persoonlijke gegevens in

Vul je persoonlijke gegevens in om een account te maken

Wachtwoord vergeten?

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord te herstellen

Even geduld...

Het formulier wordt verstuurd, dit kan even duren

Jouw proefles is geboekt

Hieronder staan de details van jouw proefles

Amsterdam Amstel
13-09-2016 / 11:00

Je kan je proefles annuleren of wijzigen door in te loggen met jouw account gegevens

Inloggen is gelukt

Je wordt nu doorgestuurd naar jouw account

Wachtwoord vergeten?

We hebben een e-mail met instructies naar je e-mailadres gestuurd

pronkbonen met paprika en tomaat

De pronkboon valt onder de onrijpe peulen en lijken op snijbonen. Ze zijn langer en slanker van vorm en hebben een ruwere buitenkant dan de gewone snijbonen. Deze breed toepasbare boon is rijk aan verschillende vitaminen, zoals vitamine C en mineralen zoals calcium en ijzer. Daarnaast bevat de pronkboon veel vezels. Een ideale boon voor een lekker en gezond recept!

 Dit heb je nodig


✦ 500 gram pronkbonen
✦ 1 gesnipperde ui
✦ 15 gram roomboter of kokosvet
✦ 1 rode paprika
✦ 3 tomaten
✦ zout & peper
✦ oregano
✦ 100 gram geraspte kaas

 

Zo maak je het


Maak de bonen schoon en haal ze door de snijbonenmolen of snij ze in kleine stukjes. Fruit de ui in hete boter, voeg de bonen toe met de blokjes gesneden paprika’s. Voeg na 10 minuten de ontvelde, in stukjes gesneden tomaten met het zout, de peper en de oregano toe. Schep alles even om en laat het samen gaar worden in ongeveer 10 minuten. Leg de geraspte of plakken kaas op de groente en laat dit smelten of plaats de schotel onder de hete grill en laat de kaas smelten en lichtbruin kleuren.