Sporten met reuma

Veel mensen zijn geneigd om het lichaam rust te geven wanneer ze last hebben van een reumatische aandoening. Het is juist heel goed om wanneer je last hebt van reuma regelmatig te bewegen. De vraag is: hoe pak je sporten met reuma aan?

Waarom sporten met reuma?

Waarom is sporten met reuma zo’n goed idee? Het is belangrijk om te blijven bewegen, ook wanneer je pijn hebt door bijvoorbeeld artrose. Doordat je gewricht is aangetast moet je zorgen dat de spieren daaromheen sterk zijn. Je moet dus het aangetaste gewricht blijven bewegen. Op die manier zorg je ervoor dat de spieren sterker worden en meer steun kunnen geven. Je hebt dan uiteindelijk dus minder pijn. Sporten met reuma is een goed idee.

De voordelen:

  • Het helpt om pijn te verminderen.
  • Het helpt tegen stijfheid.
  • Je bent gezond bezig, dit heeft ook een positieve invloed op je mindset en energieniveau.

Sporten in warmtecabine

Bij bbb health boutique kun je sporten in een speciale warmtecabine. Dit is extra fijn als je wilt gaan sporten met reuma. De warmte zorgt er namelijk voor dat spieren en gewrichten goed doorbloed raken en daardoor neemt de pijn bij bewegen af.

Sporten in warmtecabine met reuma Bij bbb health boutique kun je sporten in een speciale warmtecabine. Dit is extra fijn als je wilt gaan sporten met reuma. De warmte zorgt er namelijk voor dat spieren en gewrichten goed doorbloed raken en daardoor neemt de pijn bij bewegen af.

Speciale workout voor reuma

Wanneer je last hebt van een reumatische aandoening zoals artrose kun je bij bbb health boutique terecht voor een speciaal sport programma. De fysiotherapeut en coach gaan in gesprek over de juiste oefeningen voor jou die je kunt uitvoeren in de warmtecabines. Door het doen van de goede oefeningen zorgen we er samen voor dat je klachten verminderen. Wil je meer weten over sporten met reuma en over  bbb health boutique? Kom langs voor een proefles.

< Terug
Boek een proefles