• a
  • b
  • c
  • d
  • e
  • f
  • g
  • h
  • i
  • j
  • k
  • l
  • m
  • n
  • o
  • p
  • q
  • r
  • s
  • t
  • u
  • v
  • w
  • x
  • y
  • z

body, food & mind tools

Boek hier een proefles!

Tijdens een proefles kun je kort het trainen in warmte en onze professionele & vriendelijke aanpak ervaren.

Inloggen op je bbb account

Vul je persoonlijke gegevens in

Vul je persoonlijke gegevens in om een account te maken

Wachtwoord vergeten?

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord te herstellen

Even geduld...

Het formulier wordt verstuurd, dit kan even duren

Jouw proefles is geboekt

Hieronder staan de details van jouw proefles

Amsterdam Amstel
13-09-2016 / 11:00

Je kan je proefles annuleren of wijzigen door in te loggen met jouw account gegevens

Inloggen is gelukt

Je wordt nu doorgestuurd naar jouw account

Wachtwoord vergeten?

We hebben een e-mail met instructies naar je e-mailadres gestuurd

vegan boekweitrisotto met paddenstoelen

Wil jij wel eens een keer wat anders dan gewone risotto? bbb'er Charlotte maakte dit heerlijke risotto recept van boekweitkorrels! 

Wist jij al dat boekweit een pseudograan is? Dat betekent dat boekweit geen gluten bevat, dus ideaal voor mensen die glutenvrij eten of coeliakie hebben. 

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

✦ 150 g boekweitkorrels
✦ 6 el olijfolie
✦ 1 rode ui, fijngesneden
✦ 1 teen knoflook, uit de pers
✦ 1 tl gedroogde oregano
✦ 300 ml groentebouillon
✦ 300 g paddenstoelen naar keuze 
✦ snufje zout
✦ snufje peper
✦ handvol verse peterselie
✦ veganistische geraspte kaas of edelgistvlokken

Zo maak je het

Spoel de boekweitkorrels goed af en laat ze in een zeef langzaam uitlekken. Verhit een eetlepel olijfolie en bak de ui, knoflook en oregano 5 minuten. Voeg daarna de boekweitkorrels toe en bak deze 2 minuten mee. Schenk vervolgens de groentebouillon erbij en laat de boekweit in ongeveer 20 minuten op middelhoog vuur gaar worden. Roer zo min mogelijk. Als het water verdampt is haal je de pan van het vuur en zet je hem weg met de deksel erop.

Bak in een andere pan de paddenstoelen in 1 eetlepel olijfolie met een snufje zout in ongeveer 8 minuten op middelhoog vuur. Schep de paddenstoelen, veganistische kaas, helft van de peterselie, 3 eetlepels olijfolie en een snufje peper voorzichtig door de boekweit heen. Garneer met een beetje extra peper en peterselie.