zoete aardappel noodles met Teriyaki spruitjes
Recept uit Paulines Keuken
Dit heb je nodig
✦ 4 zoete aardappelen
✦ 200 gram gemengde paddestoelen
✦ 350 gram spruitjes
✦ 1 uit
✦ 2 teentjes knoflook
✦ 50 ml sojasaus
✦ 1 cm verse gember
✦ 2 el sesamzaad
✦ handje verse koriander
✦ chilipeper en zout
✦ olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder het kontje en de buitenste schil van de spruitjes. Halveer ze. Doe ze in een kom en voeg de sojasaus, 1 gehakt teentje knoflook , de geraspte gember en een scheutje olijfolie toe. Breng op smaak met chilipeper en roer om. Verdeel de spruitjes over een bakplaat bekleed met bakpapier. Rooster ze in 20 minuten gaar in de oven. Roer tussentijds om.
Schil de zoete aardappelen. Maak er met de spiralizer mooie lange slierten van. Boen de paddenstoelen schoon met een keukenpapiertje. Snijd ze in stukken. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een beetje olijfolie. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze kort mee. Voeg de zoete aardappel noodles toe en schep het geheel gedurende 5 minuten om.
Verdeel de spruitjes plus het bakvocht over de noodles. Rooster het sesamzaad kort in een droge koekenpan. Garneer de noodles met het sesamzaad en de koriander.