Een vrouw in de overgang is een kracht workout aan het doen bij bbb health boutique Amsterdam.

Gezond en fit tijdens de menopauze

Als je ouder wordt of in de overgang/ menopauze bent, verandert je lichaam en ook je mind werkt anders. Het is een periode waarover vaak mild wordt gedacht, maar er komt in sommige gevallen een hoop bij kijken.

Je kan zeker dingen doen om op een positive manier met deze fase om te gaan en daarmee sommige effecten te verzachten. Vooral op het gebied van voeding, leefstijl en beweging. Daarom hebben we bij bbb health boutique speciale workouts, food- & coachingstools ontwikkeld. Extra aandacht voor gezonde voeding, ontspanning en trainen met extra gewicht is belangrijk in deze fase.

Een vrouw in de menopauze heeft een coachinggesprek bij bbb health boutique Amsterdam, een holistische sportschool voor vrouwen.

Bij bbb is de sfeer heel gemoedelijk en gezellig. Je komt binnen en je voelt je meteen welkom. Iedereen komt er eigenlijk: zwangere vrouwen, jong maar ook mijn leeftijd (50+), en dat vind ik echt heel leuk! De coaches zijn er echt voor je, ze nemen je mee en stimuleren je om uitdagingen aan te gaan.

- Madeleine
Een vrouw in de menopauze is aan het sporten in een hot cabin bij bbb health boutique Amsterdam, een holistische sportschool voor vrouwen.

Sporten in warmte

Uniek bij bbb is dat je sport in een hot cabin. Ook vrouwen in de overgang vinden dit een heerlijke ervaring. Je hebt een cabine voor jezelf en dit geeft een fijn en veilig gevoel

 • Een warming-up is overbodig. In 30 minuten ben je klaar.
 • Het heeft een reinigende werking. Door de warmte transpireer je snel en raak je afvalstoffen kwijt.
 • Weinig tot geen risico’s op blessures, omdat de oefeningen liggend in warmte en onder begeleiding worden uitgevoerd.
 • Het stimuleert de verbranding. Je lichaam moet harder werken in de warmte, dus heb je sneller resultaat.
 • De warmte en beweging verbeteren de doorbloeding.
 • Zeker niet onbelangrijk: we weten uit ervaring dat veel vrouwen liggend sporten in warmte ontspannend én heel erg fijn vinden – 30 minute workout!

Ben je nieuwsgierig naar onze holistische werkwijze en hot cabin workouts? Je kunt gratis met ons kennismaken door een proefles in te plannen. Tijdens een proefles kun je kort het trainen in warmte en onze professionele en vriendelijke aanpak ervaren.

 

Een vrouw in de menopuze krijgt een kracht workout bij bbb health boutique, een vrouwen gym in Amsterdam.

Verminderen van overgangsklachten

Heb jij regelmatig last van opvliegers, stemmingswisselingen, slapeloosheid en een opgeblazen buik? Ongeveer 80% van de vrouwen in de overgang krijgt te maken met deze klachten.

Klachten tijdens de menopauze

Overgangsklachten kunnen je dagelijks leven beïnvloeden. Maar wist jij al dat het mogelijk is om overgangsklachten te verminderen door voldoende te bewegen?

 • Tijdens de overgang daalt je stofwisseling, om je energie op pijl te houden is het belangrijk om drie à vier keer per week intensief te trainen. Daarbij helpt regelmatig bewegen tegen opvliegers, depressiviteit en slaapproblemen.
 • Bij bbb adviseren we om twee keer per week een programma in de hot cabin te kiezen en bij voorkeur gericht op kracht om overgangsklachten te verminderen. Trainen met zwaardere gewichten kan namelijk gewichtstoename tegengaan.
  Bewust met voeding omgaan kan overgangsklachten verminderen. Voor zowel de peri- als de post- menopauze bieden we voeding-tools om overgangsklachten te verminderen.
 • Bij bbb is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding. Bij de warmtecabines is altijd een coach die kan helpen met de juiste uitvoering van de oefeningen. Sporten in warmte is goed voor de doorbloeding, heeft een reinigende werking, is fijn voor de spieren en stimuleert de vetverbranding. Boven alles is het heerlijk ontspannend!
 • Voor vrouwen met lichamelijke klachten zoals een hernia, instabiliteits-klachten of gewrichtspijn is liggend sporten in warmte heel geschikt.
 • Onze coaches begeleiden je graag tijdens deze levensfase. Maak kennis met onze werkwijze, coaches en boutique door hieronder een gratis hot cabin proefles in te plannen. Je krijgt eerst een intake en daarna persoonlijke begeleiding tijdens je hot cabin workout.

 

Boek een proefles