Clean challenge

De lente is bijna begonnen en het is tijd om te groeien en te bloeien. Wil jij deze lente meer energie, een betere conditie, je sterk en fit voelen of gewicht verliezen? Met deze clean challenge detox je body & mind en vind jij weer je natuurlijke balans.

Deze challenge ontwerp je jouw cleanse routine, passende bij jouw dagritme en doelen. Je reset jouw lichaam door onbewerkte en lichte seizoensvoeding. Wil je een stapje extra doen, dan kan je de detox combineren met een 3 of 5 daagse sapkuur.

De clean challenge wordt ieder jaar in het voorjaar georganiseerd.

clean challenge detox

clean body

Gedurende jouw detox is het belangrijk om te blijven bewegen. Probeer dan ook om de dag te sporten en varieer. Kies de juiste workouts.

Wissel workouts af en zorg dat je iedere week minimaal een workout hebt gedaan gericht op kracht, minimaal een workout met als focus conditie en minimaal een workout voor je flexibiliteit. Ofwel zorg voor een goede mix.

Werk aan je persoonlijke doelen en kies voor je eigen personal bbb workout. Plan een bodycoaching om je workout door te nemen met een coach. Je personal workout vind je in de app onder ‘mijn programma’s’.

clean food

De focus ligt op het reinigen van je lichaam, ofwel detoxen. Dit doen we door voor pure en onbewerkte voeding te kiezen. Voeding die je lichaam voedt en versterkt. Gebruik de voorbeeldmenu’s en het boodschappenlijstje als richtlijn uit de challenge guide. Maak een planning, zodat je goed voorbereid alle verleidingen kunt weerstaan.

Je ontwerpt je eigen dagelijkse clean routine (met voeding, sport en rustmomenten). Een routine die haalbaar is voor jou. In week 1 in start je met de vroobereidingen en het afbouwen van koffie, suiker, dierlijke producten, gluten, alcohol, zout en light producten. In week 2 & 3 probeer je zo puur & onbewerkt mogelijk te eten. In week 4 kijk je wat je mee kan nemen na de challenge.

Drink gedurende deze challenge alleen kruidenthee en water. Water speelt een belangrijke rol bij het afvoeren van afvalstoffen. Luister naar de kick off podcast om een goeie start te maken.

Wil jij je internal cleaning extra boosten? Doe dan in de derde week mee aan een sapkuur.

clean mind

Clean your mind deze challenge door meer rust in te bouwen, te digi-detoxen en te mediteren. Sta stil bij wat jouw rust en voldoening geeft en bouw dit in in jouw dagelijkse clean routine. Misschien wil je wekelijks in de tuin werken of dagelijks een korte wandeling maken? Wil je mediteren? Kijk wat haalbaar is in jouw leven. Misschien sluit je de dag af met een yoga nidra in bed of bouw je korte 3 minuten meditaties in gedurende de dag. Wil je minder op een scherm kijken? Bepaal je doelen en zet kleine stapjes richting meer rust en ruimte. Deze challenge ontwerp jij jouw eigen dagritme en werk je aan duurzame verandering.

Reset body, mind & soul met deze challenge en doe mee aan de clean detox. Meld je aan via de webapp en ontvang de challenge guide met hierin alle richtlijnen en heerlijke detox recepten.

Ben je nog geen lid maar wil je wel meedoen? Meld je dan hier aan voor een proefles bij een boutique bij jou in de buurt of schrijf je hier gelijk in bij bbb. 

< Terug
Boek een proefles