Suikervrij dagmenu

Suiker zit in heel veel etenswaren. Niet alleen in alle koekjes, snoepjes, taarten en frisdrank, maar ook in bijvoorbeeld ontbijtgranen, broodbeleg, zuiveldrankjes en light producten. Gemiddeld eten we zo’n 40 kilo suiker per persoon per jaar. Suiker is niet goed voor ons lichaam, zo blijkt uit verschillende onderzoeken. bbb deelt een suikervrij dagmenu, lekker én ook nog eens gezond! Het suikervrij dagmenu bestaat uit een ontbijt, lunch en diner.

Ontbijt

Begin de dag met een (het liefst gekookt water dat een beetje afgekoeld is) glas water met citroen. Wist je dat citroen ook wel een superfood wordt genoemd? Het zit namelijk boordevol vitamine B en C, koper, ijzer, magnesium en vezels.

Een glas citroenwater is natuurlijk niet genoeg als ontbijt. Om het suikervrij dagmenu goed te beginnen kan je kiezen voor een havermoutpap met noten, vruchten, zaden en superfoods of een acai bowl. Als tussendoortje zijn fruit, groenten of noten lekker en gezond.

acai_bowl suikervrij

Lunch

In Nederland zijn we altijd geneigd om een koude lunch te eten, maar eigenlijk is een warme lunch  beter. Je krijgt er meer energie van, waardoor je er weer stevig tegenaan kan voor de rest van de dag. Neem daarom een lekker grote kop verse (stevige) soep, in combinatie met een salade. Mocht je toch geen zin hebben in iets warms, kies dan voor rijstwafels (maïs, quinoa, boekweit, gierst mag ook) met beleg. Denk aan avocado, humus, pesto of een groentenspread.

Diner

We sluiten het suikervrij dagmenu af met een maaltijd vol groenten. Ga bijvoorbeeld voor een heerlijke goed gevulde soep of volkoren spelt couscous met pompoen en spinazie. Of neem een BBMG, ook wel basilicum, broccoli, macaroni en groente genoemd. Een heerlijke ovenmaaltijd vol met goede ingrediënten. Heb je zin in risotto? Neem dan bijvoorbeeld een boekweitrisotto met paddenstoelen.

Mocht je na het eten nog echt trek hebben, kan je kiezen voor fruit of noten. Maar zorg ervoor dat je na 20 uur niet meer gaat eten. Neem voor meer inspiratie een kijkje op onze recepten pagina. Hier vind je recepten die geschikt zijn voor een suikervrij dagmenu. Wil je een foodcoaching? Maak een afspraak voor een proefles en we kunnen je laten zien wat onze coaching inhoudt.

 

< Terug
Boek een proefles